Makrela na hříbkách

Jednoduchý recept na makrely dušené na čerstvých hříbkách.


3.152x
30 min

Postup přípravy

Filé z makrel omyjeme, osolíme a pokapeme citronem. Necháme je chvilku uležet.

Hříbky očistíme a nakrájíme na plátky. Odložíme je stranou.

V pánvi rozpálíme olej. Makrely osušíme a obalíme v mouce. Po obou stranách je velmi zprudka a jen krátce orestujeme. Makrely vyjmeme a uložíme do tepla. Do oleje přidáme máslo a nasypeme plátky hříbků. Lehce je kořeníme mletým kmínem a podusíme. Na podušené hříbky vložíme makrely a společně je dodusíme. Podle chuti můžeme přidat ještě lžíci sójové omáčky.

Vhodnou přílohou jsou hranolky nebo brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makrela na hříbkách

Zpět na recept