Majonézové koláče

Skvělé koláče, které zůstanou dlouho vláčné.


3.113x
120 min

Postup přípravy

Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku. Přidáme malou majonézu, rozšlehané žloutky, kvásek a zaděláme těsto, až je lesklé a vláčné. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout. Z vykynutého těsta uděláme kuličky, dáme je na tukem potřený plech a do každé uděláme důlek, do kterého dáme nádivku. Okraje majolkových koláčů potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a necháme asi 20 minut kynout. Koláče pečeme na 180 °C asi 15 minut. Upečené majolkové koláče podáváme vlažné nebo studené. Záleží na chuti.
user-icon

autor Afrodita

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Majonézové koláče

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena