Majonézové buchty

Tyto buchty patří k našim oblíbeným moučníkům, chválí je i hosté, co je u nás ochutnali. Jsou skvělé i druhý den.


3.611x
120 min

Ingredience

těsto

8 lžičekcukr
1 špetkasůl
2 ksžloutek
200 gmajonéza
0.5 balíčkuprášek do pečiva
4 dkgkvasnice
0.5 kgpolohrubá mouka
0.3 lvlažné mléko

náplň

2 ksžloutek
cukr moučka
2 kostkyměkký tvaroh

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Z kvasnic, trochy mléka a trochy cukru připravíme kvásek. Mezitím si smícháme mouku s práškem do pečiva, zbylým cukrem, špetkou soli, majonézou, zbylým vlahým mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali 2 žloutky. Poté přidáme vykynutý kvásek a pečlivě vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout na teplém místě nebo v peřině. Jednotlivé kousky těsta plníme tvarohovou nádivkou, kterou jsme vymíchali z tvarohu, žloutků a cukru. Majolkové buchty upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v dobře předehřáté troubě tak, jak jsme zvyklí u klasických buchet. Už jen podáváme - hned po přípravě, ale jsou dobré i na druhý den.
user-icon

autor cerhanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Majonézové buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena