Madlenky

Recept na vynikající francouzské sladké pečivo.


4.179x
30 min
4×

Postup přípravy

Vyšleháme celá vejce s cukrem a vanilkovým cukrem. Po částech a za stálého šlehání přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Po důkladném zašlehání přidáme mouku smíchanou se sušeným droždím.

Těsto plníme do 3/4 formiček (jaké uznáte za vhodné), já používám formičky na vánoční cukroví (košíčky).

Madlenky pečeme v předehřáté troubě na 180 °C, přibližně 20 - 25 minut. Poznáme to podle toho, že těsto na povrchu formiček bude pěkně zlatohnědé.

Pro ozvláštnění chuti můžeme přidat do těsta například kokos nebo čokoládu na vaření nasekanou na kousky.

Hotové madlenky můžete podávat teplé i studené, hodí se třeba ke kávě.
user-icon

autor Sway


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Madlenky

Zpět na recept