Křehké madlenky

Recept na madlenky, které se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké. Lze je připravit i jako vánoční pečivo.


5.010x
45 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Vejce s cukry ušleháme do pěny, dáváme si opravdu záležet, aby vyšlehaná směs byla světle žlutá a pěnová. Poté přidáme lžičku citronové kůry, lžíci citronové šťávy, prosátou mouku s práškem do pečiva a zašleháme. Přilijeme rozpuštěné a trochu vychladlé máslo, vznikne nám hladké těsto.

Formičky na madlenky vymažeme máslem a naplníme do 2/3, protože nám madlenky při pečení vyběhnou. Já dávám těsto do formiček lžičkou a poté navlhčenými prsty uhladím.

Madlenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Po upečení je vyklepneme a pocukrujeme.

Křehké madlenky podáváme jako sladké pečivo k čaji i kávě.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křehké madlenky

Zpět na recept