Ořechové suchárky

Vynikající vánoční pečivo plné ořechů.


4.2201x
45 min
2×

Postup přípravy

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Mezitím si vymažeme srnčí hřbet máslem a vysypeme strouhankou. Poté pomalu vmícháme hl. mouku s cukrem do ušlehaných bílků. Do vzniklé hmoty vmícháme ořechy a vlijeme do hřbetu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 - 40 min. (na špejli). Necháme vychladnout a krájíme (nejlépe na kráječi) na slabounké plátky (čím slabší, tím lepší) a sušíme na plechu při cca 140 stupních dokud nezačnou lehce hnědnout. Ořechové suchárky můžeme dělat i ze tří dávek do 2 srnčích hřbetů. Suchárky jsou pak vyšší a hezčí.
user-icon

autor hykam


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ořechové suchárky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena