Bílkový suchar s oříšky

Dezert z bílků a lískových oříšků. Recept, který zvládnou i nováčci.


3.471x
60 min
1×

Postup přípravy

Dvě formy srnčího hřbetu vymažeme tukem a posypeme moukou. Bílky oddělíme od žloutků.

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, hladkou mouku i ořechy. Promícháme a hmotu rozdělíme na dva díly, které vylijeme do připravených forem. Dáme péct do rozehřáté trouby. Během pečení kontrolujeme barvu bílkového sucharu, když se těsto odděluje od boků formy, máme hotovo.

Ještě horký dezert zabalíme i s formou do alobalu. Necháme takto odležet do druhého dne.

Na druhý den těsto vyklopíme, nakrájíme na tenké plátky, které rozložíme na suchý plech a při teplotě 50ºC ještě plátky sucharu sušíme, dokud nechytnou zlatavou barvu. Pozor, nesmíme připálit.

Křupavé suchary podáváme samotné, lískové oříšky můžeme nahradit i vlašskými.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílkový suchar s oříšky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.