Maďarské makrely

Milovníci ryb si zaručeně pochutnají. Recept na makrely dušené v zelenině.


2.9169x
45 min

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
1 lžícemáslo
2 kspaprika
2 kscibule
2 ksmakrela
1 konzervakrájená rajčata
2-3 lžícehladká mouka
100 mlsladká smetana

podle chuti

sladká mletá paprika
2-3 dlrybí vývar

Postup přípravy

Makrely očistíme, opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Pak je nasolíme. Papriky a cibuli očistíme a nakrájíme na nudličky. Rajčata překrájíme, ale šťávu nevyléváme.

V kastrolu nebo pekáči (do kterého se vejdou makrely) rozehřejeme olej a přidáme máslo. Vsypeme papriky a cibuli a orestujeme. Pak přidáme rajčata a vše opečeme. Do zeleniny vsypeme sladkou papriku a zalijeme teplým vývarem a šťávou z rajčat.

Do takto připravené zeleniny vložíme makrely a asi 10 - 15 minut je zvolna dusíme doměkka.

Ve smetaně rozmícháme hladkou mouku: Smetanou zalijeme směs ryby a zeleninu a ještě krátce podusíme.

Maďarské makrely podáváme s dušenou zeleninou a brambory nebo chlebem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maďarské makrely

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.