Tohle je originální recept na autentický langoš. Dříve se totiž langoše dělaly ze zbytků chlebového těsta. A na maďarské "puszta" se chléb pekl jenom jednou za týden.
Hodnocení
4.5
/ 5 (258x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Těsto
Cukr1 lžička
Vejce2 ks
Polohrubá mouka400 g
Čerstvé droždí1 kostka
Mléko polotučné2 dl
Ostatní
Rostlinný olej2 dl
Česnek1 palička
Postup přípravy
Mouku prosejeme, nadrobíme droždí, přidáme mléko a cukr. Základ uložíme do tepla.
Když kvásek začne pracovat, přidáme vejce. Zamícháme, počkáme.
Podle teploty vykyne těsto, které propracujeme.
Na válu rozdělíme těsto na langoše na malé bochánky, necháme pod utěrkou dokvasit.
Rukama tvoříme placky asi 20 cm v průměru.
V kvalitní pánvi rozpálíme na maximum olej. Placky vkládáme a smažíme 10 sekund z strany jedné, 10 sekund ze strany druhé.
Hotové maďarské langoše odložíme na savý papír a podle chutí osolíme.