Recept na výborný pokrm, ve kterém jsou základem těstoviny a čedar. Americká a velmi oblíbená klasika.
250 g | čedar |
300 g | kolínka |
1 dl | smetana ke šlehání (33%) |
250 ml | mléko |
1 lžíce | hladká mouka |
1 lžíce | máslo na jíšku |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý barevný pepř |
Do hrnce dáme vodu, dobře osolíme a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme kolínka a mícháme. Teplotu nastavíme na střední stupeň a kolínka vaříme tak dlouho, až budou "al dente".
Mezitím si na pánvi rozehřejeme máslo, když se máslo rozpustí, přidáme mouku a důkladně promícháme. Jakmile je směs světle zlatá, přidáme mléko se smetanou a mícháme. Až se tato omáčka začne vařit, přidáváme postupně nastrouhaný čedar. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Ve chvíli, kdy jsou kolínka al dente, slijeme vodu.
Kolínka přidáme do omáčky, osolíme, opepříme a Mac and Cheese můžeme podávat. Doplníme zeleninovým salátem.
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Recept na domácí těstoviny - fleky krok za krokem
Příprava těstovin není vůbec těžká, jak by se mohla na první pohled zdát. Stačí jen málo surovin, trocha ruční práce a fleky, nudle či jiné druhy těstovin máme na talíři.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena