Lovecké jehly

Recept ze srnčí kýty uvítáte i pro slavnostnější chvíle.


3.45x
45 min

Postup přípravy

Maso nakrájíme na medailonky a zalijeme marinádou. Marinádu si připravíme z 5 lžic oleje, 2 lžic vermutu, dále přidáme 2 lžíce citronové šťávy, tabasco, sůl, pepř, tymián, nasekanou petrželku a jalovec. Necháme 48 hodin odpočinout v chladu, občas maso promícháme.

Před přípravou maso osušíme a osolíme. Na grilovací jehly postupně napichujeme maso, kostky slaniny, cibulku, žampiony a plátky brambor. Brambory předem krátce ve slupce povaříme.

Lovecké jehly (špízy) opékáme na grilu nebo na pekáči v rozpálené troubě. Občas je potíráme olejem a marinádou.

Lovecké jehly podáváme s chlebem, opečenými toasty a doplníme různými studenými dipy (omáčkami).


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lovecké jehly

Zpět na recept