Kuřecí jehly s okurkovou omáčkou

Kuřecí prsa na jehle s chutí majoránky výborně chutnají s krémovou okurkovou omáčkou.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, opepříme, promícháme s olejem a necháme asi 30 minut v chladu odležet.

Mezitím si připravíme okurkový dip. Okurku očistíme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou tekutinu necháme okapat na sítu. V míse prošleháme lučinu se zakysanou smetanou, vmícháme okurku a nasekaný kopr. Omáčku dochutíme solí a pepřem.

Odleželé kuřecí maso napícháme na jehly, zakapeme citronovou šťávou a posypeme majoránkou. Špízy opečeme na oleji ze všech stran dorůžova a necháme na papírové utěrce okapat od tuku.

Kuřecí jehly rozdělíme na porce a podáváme s okurkovou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit opečené brambory, ale postačí jen pečivo.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí jehly s okurkovou omáčkou

Zpět na recept