Kuřecí prsa na jehle s chutí majoránky výborně chutnají s krémovou okurkovou omáčkou.
600 g | kuřecí prsa |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
1 lžíce | citronová šťáva |
podle chuti | |
sůl | |
1 lžička | majoránka |
mletý černý pepř | |
1 lžička | čerstvý kopr |
omáčka | |
1 kelímek | zakysaná smetana |
1 ks | okurka salátová |
1 balíček | sýr lučina |
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, opepříme, promícháme s olejem a necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím si připravíme okurkový dip. Okurku očistíme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou tekutinu necháme okapat na sítu. V míse prošleháme lučinu se zakysanou smetanou, vmícháme okurku a nasekaný kopr. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Odleželé kuřecí maso napícháme na jehly, zakapeme citronovou šťávou a posypeme majoránkou. Špízy opečeme na oleji ze všech stran dorůžova a necháme na papírové utěrce okapat od tuku. Kuřecí jehly rozdělíme na porce a podáváme s okurkovou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit opečené brambory, ale postačí jen pečivo.
Rozpalte gril: Grilujeme 7 dní v týdnu
Léto je sice pomalu u konce, ale pár teplých večerů před sebou určitě ještě máme. A tak jsme pro vás vybrali 7 masových receptů na gril, které stojí za vyzkoušení, a které ještě stihnete.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena