Krůtí jehly se žampiony

Recept na špízy s marinovaným krůtím masem, žampiony a slaninou. Pokrm je vhodný pro zahradní grilování.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Krůtí maso očistíme, nakrájíme na kostky velké asi 3x3 cm, osolíme, opepříme a naložíme do marinády z oleje, piva, česneku a tymiánu. Naložené krůtí maso necháme v chladu několik hodin odležet. Papriku a žampiony očistíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky a slaninu na kostky.

Na jehly střídavě napichujeme žampiony, maso, cibuli, slaninu a papriku, takto pokračujeme do vypotřebování zásob. Špízy grilujeme pozvolna, za občasného otáčení a potírání marinádou, doměkka.

Krůtí jehly se žampiony podáváme s opečenými brambory, pečivem, dresinky a čerstvou zeleninou. Krůtí jehly lze podávat jako chuťovku i hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí jehly se žampiony

Zpět na recept