Lososový závin s tvarohem

Recept na listový závin s uzeným a čerstvým lososem.


5.03x
90 min

Ingredience

1 ksvejce
30 gmáslo
1 ksžloutek
2 větvičkytymián
1 sklenkabrandy
250 gtvaroh
1 ksšalotka
80 gparmazán
2 lžičkyolivový olej
100 guzený losos
1 svazekčerstvý kopr
500 gčerstvý losos

podle chuti

sůl
mletý pepř

na potření

bílek

na ozdobu

mák

Postup přípravy

Čerstvého lososa bez kůže a bez kostiček nakrájíme na tenké nudličky a na másle necháme orestovat. Jakmile vidíme, že je hotov, přidáme brandy a necháme vypařit. Osolíme a přidáme nasekaný kopr. Necháme v misce vychladnout. Tuto směs smícháme delikátně s druhou směsí. Druhá směs: Uzeného lososa nakrájíme najemno, smícháme s tvarohem, nasekanou šalotkou, celým vajíčkem, žloutkem, tymiánem, solí, bílým pepřem a parmazánem. Necháme na pár minut odpočívat. Vyválené těsto si položíme na čisté plátno a naneseme lososovou směs, necháme od kraje 5 cm volno. Závin zavineme a přehneme do tvaru podkovy. Položíme na plech podložený pečicím papírem, pomažeme bílkem a posypeme makovými semínky. Lososový závin s tvarohem pečeme v předehřáté troubě na 160 °C 50 - 60 minut. Lososvý závin je chutný i za studena.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lososový závin s tvarohem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena