Lososový filet zapečený v majonéze

Recept na přípravu jemného lososa zapečeného v majonézové zálivce, kterého podáváme s pikantní křupavou krustou z kůže a pečeným bramborem.


4.113x
35 min

Postup přípravy

Losové filety očistíme a tenkým nožem oddělíme maso od kůže. Kůži z lososa nevyhazujeme, ale osušíme, osolíme, ochutíme pepřem, chilli paprikou a odložíme stranou. Připravíme si krémovou majonézovou zálivku. Majonézu promícháme s hořčicí, medem, citronovou šťávou, solí a pepřem dohladka. Je-li zálivka příliš hustá, můžeme ji naředit 1 - 2 lžícemi vody.

Losové filety zbavené kůže vložíme do zapékací mísy, přelijeme majonézovou zálivkou a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme přibližně 15 - 20 minut, dokud nebude povrch lehce zlatavý.

Mezitím rozpálíme olej na kterém zprudka opečeme ochucenou lososovou kůži z obou stran dozlatova. Upečené křupavé krustičky necháme na ubrousku okapat.

Losové filety zapečené v majonéze rozdělíme na porce, poklademe hoblinkou másla, snítkou čerstvého kopru a obložíme křupavou krustičkou z kůže. Pokrm podáváme jako hlavní chod s pečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososový filet zapečený v majonéze

Zpět na recept