Lososový dort

Pro rybáře a milovníky lososa předkládám recept na netradiční narozeninový dort.


4.210x
0 min

Ingredience

náplň 3

1 lžičkasůl
250 gmascarpone
2 lžičkymletá paprika
0.5 kelímkusmetana ke šlehání
2 ksčervená a žlutá paprika

na ozdobu

2-3 ksvejce

náplň 2

200 gmáslo
1 svazekjarní cibulka

náplň 1

600 mlvoda
1 lžícekapary
1 balíčekželatina
podravka
2 lžícecitronová šťáva
1 lžičkadrcený barevný pepř
500 gfilé z lososa

náplň

3 lžícebylinky
podravka
250 gmascarpone
0.5 kelímkusmetana ke šlehání

podle potřeby

1-2 balíčkytoastový chléb

Postup přípravy

Filety vložíme do vroucí, mírně osolené vody a 10 minut provaříme. Pak lososa vyndáme a necháme vychladnout. Bylinky (bazalka, petrželka, pažitka) opláchneme, osušíme a nadrobno nasekáme. Do teplého vývaru (po vaření lososa) dáme nabobtnat želatinu. Cibulky očistíme a nadrobno nakrájíme. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky.

Smetanu vyšleháme do tuha. Do šlehačky vmícháme mascarpone, bylinky a podravku podle chuti. Dortovou formu vyložíme plátky toastového chleba, potřeme je náplní a vložíme do chladničky zatuhnout.

Lososa rozmixujeme, vmícháme želatinu a přidáme kapary, pepř, podravku i citronovou šťávu. Směs zahřejeme (asi na 60 °C) odstavíme a necháme chladnout. Když začne tuhnout, nalijeme ji do formy na bylinkovou náplň a opět uložíme zatuhnout.

Změklé máslo vyšleháme s cibulkou, rozetřeme na ztuhlou lososovou náplň a poklademe plátky toastového chleba.

Smetanu vyšleháme do tuha. Mascarpone smícháme s mletou paprikou, solí, kostičkami papriky i tuhou šlehačkou. Náplň rozetřeme na plátky toastového chleba a lososový dort uložíme do chladničky zatuhnout.

Lososový dort před podáváním ozdobíme čtvrtkami natvrdo uvařených vajec, plátky limetky a poprášíme sladkou paprikou.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososový dort

Zpět na recept