Vaření.czReceptyLososovitý pstruh smažený v česnekovém obalu

Lososovitý pstruh smažený v česnekovém obalu

Recept na filety z losovitého pstruha smažené v strouhankovém těstíčku s česnekem a petrželkou. Rybu v křupaném obalu podáváme teplý jako hlavní chod s bramborem, ale chutná i za studena s oblíbeným dipem a zeleninovým salátem.


4.224x
45 min
2×

Ingredience

500 glososovitý pstruh

těstíčko

2 stroužkyčesnek
2 ksvejce
1 hrnekstrouhanka
200 mljogurt
1 lžícecitronová kůra
1 hrstpetrželová nať

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme těstíčko na obalení ryby. Strouhanku promícháme se strouhanou citronovou a limetkovou kůrou, jogurtem, vejci, prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou. Vše osolíme, opepříme a zpracujeme v tužší těstíčko. Filet z lososovitého pstruha i s kůží očistíme, nakrájíme na 3 - 4 porce a osolíme. Na rybu naneseme z obou stran těstíčko a zvolna osmažíme na oleji dorůžova. Osmažené porce ryby necháme na papírové utěrce okapat. Smaženého pstruha v křupavém petrželovo-česnekovém obalu podáváme se šťouchaným bramborem a zeleninovými saláty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososovitý pstruh smažený v česnekovém obalu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena