Lososové steaky na grilu

Steaky z čerstvého lososa připravujeme na grilu a podáváme s brusinkovým máslem.


4.878x
45 min
10×

Ingredience

125 gmáslo
1 lžícebrusinky
1 lžičkapomerančová kůra
1 lžičkaostrá hořčice
4 porcečerstvý losos

podle potřeby

olej
limetková šťáva
pomerančová šťáva

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželová nať

Postup přípravy

Lososa i s kůží omyjeme a osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme, zakapeme pomerančovou a limetkovou šťávou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladu několik hodin rozležet. Změklé máslo promícháme s brusinkami, hořčicí, solí a pomerančovou kůrou. Z másla utvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout. Naloženého lososa ogrilujeme z obou stran. Nejdříve grilujeme stranu s kůží, potom rybu otočíme a dopečeme. Ztuhlé brusinkové máslo nakrájíme na kolečka. Na horkého grilovaného lososa klademe kolečka brusinkového másla a podáváme s bramborem nebo pečivem a zeleninovým salátem. Zdobíme petrželovou natí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososové steaky na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena