Lososové plátky s tmavým chlebem

Výborný a nenáročný předkrm nebo chuťovka z uzeného lososa a tmavého chleba.


4.25x
60 min

Postup přípravy

Smetanový sýr, smetanu (mléko) a půl lžičky nastrouhané citronové kůry rozmixujeme s několika snítky čerstvého kopru. Trošku kopru si necháme na dekoraci. Musíme získat hladkou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme.

Chlebový plátek dlouhého chleba potřeme smetanovou směsí a obložíme částí opraného špenátu. Na špenát přiložíme pár plátků uzeného lososa. Na obložený chléb opět pokračujeme stejným postupem - potřeme krémem, obložíme špenátem a lososem. Pokračujeme do vyčerpání surovin, ukončíme chlebem.

Hotové losové plátky s tmavým chlebem vložíme do lednice.

Připravíme si polevu ze smetanového sýru (třeba philadelphie), kterou rozmixujeme s lososem a mlékem do krému. Připravenou sýrovou polevu vložíme asi na 30 minut do lednice.

Vychlazenou sýrovou polevou potřeme strany a vrch chlebových řezů a opět uložíme do lednice nejméně na hodinu.

Lososové plátky s tmavým chlebem před podáváním nakrájíme na plátky a ozdobíme koprem i kaviárem. Lososové plátky s tmavým chlebem podáváme jako předkrm nebo chuťovku při slavnostních příležitostech.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososové plátky s tmavým chlebem

Zpět na recept