Losos ve smetanové omáčce

Losos přelitý omáčkou jako slavnostně připravený pokrm.


4.528x
0
2×

Postup přípravy

Připravíme si česnek, který oloupeme a na plátky nakrájíme. Z rozkrojeného citronu vymačkáme šťávu na pozdější dochucení.

Rozmarýn a nakrájený česnek dáme do pánve lehce vytřené olejem, přidáme porce lososa a krátce z obou stran opečeme dozlatova. Přelijeme bílým vínem, necháme odpařit, zmírníme plamen, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou a podusíme doměkka.

Maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu z lososa zahustíme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme.

Lososa upravíme na talíř a přelijeme smetanovou omáčkou. Jako přílohu podáváme brambory.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos ve smetanové omáčce

Zpět na recept