Vaření.czReceptyLosos ve smetanové omáčce

Losos ve smetanové omáčce

Losos přelitý omáčkou jako slavnostně připravený pokrm.


4.528x
0
2×

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 dlsmetana
0.3 lžičkyrozmarýn
2 kscitron
80 dkglosos
1 dlbílé víno

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Připravíme si česnek, který oloupeme a na plátky nakrájíme. Z rozkrojeného citronu vymačkáme šťávu na pozdější dochucení. Rozmarýn a nakrájený česnek dáme do pánve lehce vytřené olejem, přidáme porce lososa a krátce z obou stran opečeme dozlatova. Přelijeme bílým vínem, necháme odpařit, zmírníme plamen, podlijeme vývarem, ochutíme citronovou šťávou a podusíme doměkka. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Šťávu z lososa zahustíme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Lososa upravíme na talíř a přelijeme smetanovou omáčkou. Jako přílohu podáváme brambory.
user-icon

autor Staňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena