Recept na přípravu syrového lososa. Na marinování budeme potřebovat jen větší množství soli, citron, kopr a popřípadě kvalitní alkohol.
podle potřeby | |
---|---|
filet syrového lososa | |
hrubá sůl | |
čerstvý kopr | |
kvalitní alkohol | |
bio citron |
Smícháme sůl s cukrem a můžeme přidat i citronovou kůru. Rybu důkladně vykostíme pomocí pinzety. Připravíme si směs na marinování. Smícháme cukr a sůl v poměru 2 : 1. Lososa směsí lehce posypeme, na dno pekáče vysypeme ⅓ sypké směsi. Na směs položíme filet lososa kůží dolů. Pokryjeme koprem a zasypeme zbytkem směsi. Můžeme zakápnout alkoholem (vodka, kvalitní rum), ale ryba jde marinovat i bez alkoholu. Poté pekáč překryjeme potravinářskou fólií a v lednici necháme odležet 12–16 hodin. Po namarinování filet omyjeme pod tekoucí studenou vodou a pečlivě osušíme.
Lososa v soli velmi ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky silné 2–3 mm a podáváme. Naservírovaného lososa zdobíme plátky citronu, čerstvým koprem a třeba olivami. Skvěle se k němu hodí domácí dipy a třeba čerstvě upečená focaccia
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena