Losos v šampaňské šťávě s gratinovanými brambory

Čerstvý losos v jemné smetanové omáčce, která voní nejen šampaňským, ale také spoustou přidaného koření.


3.01006x
75 min

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a naskládáme je jako šupiny do vymaštěné zapékací mísy. Česnek utřeme se solí, cibuli nasekáme nadrobno a všechno to nasypeme na brambory. Podle chuti osolíme a opepříme. Brambory zalijeme 200 ml šlehačky a posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě asi na 200st. 40 minut. Mezitím očistíme mrkev a rozkrojíme ji na čtvrtky. Rybí vývar, sekt, citronovou kůru, bobkový list, dílky mrkve, kuličky pepře a trochu soli dáme na pánev a 5 minut společně povaříme. Filety z lososa opláchneme, osušíme, lehce osolíme a vložíme do šampaňského základu. Dusíme pod pokličkou asi 10 minut, měkké porce masa vyjmeme a udržujeme je v teple. Šťávu scedíme a rozředíme ji trochou vody. Krátce povaříme a nakonec přidáme máslo, zbytek šlehačky a trochu cukru a pepře. Můžete okyselit citronovou šťávou. Porce lososa na talíři přelijeme šampaňskou šťávou a podáváme a bramborami a salátem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos v šampaňské šťávě s gratinovanými brambory

Zpět na recept