Losos se sušenými rajčaty

Velmi snadný recept na úpravu čerstvého lososa.


4.826x
45 min
4×

Postup přípravy

Čerstvé lososové steaky opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou z půlky citronu, osolíme, opepříme a potřeme roztlučeným čerstvým rozmarýnem v oleji ze sušených rajčat, který bývá příjemně aromatický. Necháme asi hodinu odležet.

Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa z obou stran osmahneme. Maso se nám pěkně zatáhne.

Pak lososové steaky přendáme do pekáčku i s máslem a přidáme na kousky nakrájená sušená rajčata. Lososa zapékáme při 175 °C asi 15 minut.

Lososa se sušenými rajčaty přendáme na talířky, přelijeme výpekem, ozdobíme snítkou rozmarýnu a čtvrtkou citronu. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos se sušenými rajčaty

Zpět na recept