Losos se smetanovou omáčkou

Určitě uvítáte rychlou, snadnou a hlavně velmi chutnou přípravu lososa.


4.449x
45 min
2×

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Zelenou petrželovou nať propláchneme a nasekáme najemno.

Naporcovaného lososa pokapeme citronem, slabě poprášíme moukou a necháme chvíli uležet. Na pánvi rozehřejeme máslo a lososa pozvolna opékáme z obou stran dozlatova. Osolíme,opepříme. Osmažené kousky ryby vyjmeme.

Na pánev po smažení přidáme ještě malý kousek másla, nasypeme cibuli a osmažíme ji do zesklovatění. Přidáme nasekanou petrželku a zakapeme šťávou z citronu. Smetanu rozkvedláme se solamylem a přilijeme k cibuli a zelené petrželové nati. Mícháme a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přisolíme, opepříme. Nakonec do omáčky vmícháme 3 lžíce zakysané smetany. Do omáčky vložíme kousky ryby a necháme prohřát.

Porce lososa se smetanovou omáčkou ozdobíme plátkem citronu a nasekanou petrželkou. Podáváme s upečenými nebo uvařenými bramborami.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos se smetanovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká