Losos se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Vychutnejte si šťavnatého lososa ve spojení s omáčkou s dominantní chutí hořčice. Recept na chutný oběd nebo večeři podávanou s pečenými bramborovými plátky.


4.619x
30 min

Postup přípravy

Filety z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme asi 10 minut v lednici odpočinout. Na pánvi rozpustíme máslo a lososa restujeme z obou stran asi 3 minuty. Lososa poté vyjmeme na talíř.

Nadrobno si nakrájíme cibuli a vsypeme ji na pánev po lososovi. Když bude cibule zlatavě opečená, zalijeme ji smetanou a přidáme 3 lžíce plnotučné hořčice. Omáčku mícháme, dokud nezhoustne. Na dobarvení omáčky použijeme kari koření. Jakmile je omáčka hustší, vložíme lososa zpět do pánve, zhasneme oheň a pánev přikryjeme pokličkou.

V průběhu přípravy lososa připravujeme přílohu - pečené bramborové plátky, které připravíme nakrájením brambor na cca 0,5 cm plátky. Bramborové plátky klademe na plech vystlaný pečícím papírem, pomažeme olejem, posolíme a posypeme sladkou paprikou. Bramborové plátky pečeme 15 - 20 minut při 200 °C.

Lososa se smetanovo-hořčičnou omáčkou podáváme s upečenými bramborovými plátky.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos se smetanovo-hořčičnou omáčkou

Zpět na recept