Plátek lososa podávaný na přílohové zelenině připravené na thajský způsob.
Hodnocení
4.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Příloha
Vývar1 dl
Pórek1/2 ks
Olivový olej1 a 1/2 lžíce
Sójová omáčka2 lžíce
Mražená kukuřice1 balíček
Citronová tráva2-3 lístky
Bambusové výhonky v nálevu1 hrst
Ostatní
Máslo
Citron1/2 ks
Sušený česnek
Bylinková sůl
Filé z lososa s kůží2 porce
Podle potřeby
Hladká mouka
Postup přípravy
Lososové plátky s kůží omyjeme a pokapeme citronem. Důkladně potřeme bylinkovou solí a sušeným česnekem. Necháme chvíli proležet.
Mezitím slijeme bambusové výhonky a nakrájíme je na drobnější plátky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Kukuřici nerozmrazujeme.
Na olivovém oleji osmahneme nejprve kukuřici, přidáme pórek, bambusové výhonky a orestujeme společně se sójovou omáčkou. Podlijeme vývarem, přidáme citronovou trávu nasekanou nadrobno a necháme na pár minut podusit.
Lososa obalíme v hladké mouce a po obou stranách osmahneme na rozpáleném másle. Z každé strany stačí 3 - 4 minuty.
Lososa servírujeme na thajské zelenině. Zdobíme citronem nebo limetkou, citronovou trávou a ještě teplý pokrm podáváme bez další přílohy.