Losos s řeřichovým krémem

Chovaný losos je dnes běžně k dostání a je mnohem levnější než losos žijící volně v moři. Ten však má nesrovnatelně lepší chuť a jemnější maso.


3.1125x
35 min

Postup přípravy

Creme fraiche nebo zakysanou smetanu dáme do rendlíku a zahříváme téměř k varu. Rendlík odstavíme, do creme fraiche nebo zakysané smetany vmícháme kopr.

Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo a slunečnicový olej, přidáme maso z lososa a opékáme je na středně silném ohni 4-5 minut z každé strany. Maso přeneseme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé.

Do šťávy na pánvi dáme česnek a opékáme ho za stálého míchání asi minutu. Přilijeme bílé víno, přivedeme ho k varu a odpaříme. Potom do šťávy na pánvi vmícháme creme fraiche nebo zakysanou smetanu s koprem a směs povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí.

Vmícháme řeřichu a krátce ji povaříme. Krém podle chuti osolíme a opepříme. Lososa rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme řeřichovým krémem a ihned podáváme.

Zdroj: Rychle a snadno
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s řeřichovým krémem

Zpět na recept