Vaření.czReceptyLosos s rajčatovým přelivem

Losos s rajčatovým přelivem

Filé z čerstvého lososa přelité rajčatovou omáčkou. Recept vhodný i pro slavnostnější příležitosti. Zdravý oběd či večeře.


3.225x
30 min

Ingredience

máslo
citron
hladká mouka
italská sůl
čerstvě mletý barevný pepř
2 ksfilet z lososa s kůží

omáčka

sůl
1 lžičkabazalka
1 lžíceolivový olej
1 ksmalá cibule
1 kelímekzakysaná smetana
200 gcherry rajče
smetana na vaření
2-3 lžícerajčatové pesto

Postup přípravy

Lososa i s kůží dobře omyjeme pod tekoucí vodou, důkladně pokapeme rozkrojeným citronem a necháme alespoň hodinu odležet. Poté dobře osolíme italskou solí a čerstvě namletým pepřem. Rajčátka omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a cibulku dozlatova osmahneme. Přidáme rajčata a prohřejeme, až se trochu zredukují. Zasypeme solí, bazalkou nebo jiným kořením a vmícháme pesto se zakysanou smetanou. Krátce (2 - 3 minuty) necháváme prohřívat za stálého míchání. Pokud se nám omáčka zdá moc hustá, zředíme smetanou a ještě dochutíme. Na pánvi rozehřejeme máslo, filé z lososa obalíme v hladké mouce a po obou stranách osmahneme. Lososa přeneseme na talíře, přidáme rajčatový přeliv a ozdobíme měsíčkem citronu a zelenou bylinkou. Lososa s rajčatovým přelivem podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Losos s rajčatovým přelivem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena