Losos s pórkovým zelím

Recept na steaky z lososa podávané s pórkovým zelím. Jednoduchý tip na rychlý oběd či večeři.


5.05x
30 min

Ingredience

40 gmáslo
1 kscitron
1 kspórek
2 porcesteak z lososa

podle chuti

sůl
tymián
bylinková sůl

Postup přípravy

Steaky z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso vložíme na středně rozpálenou pánev s kouskem másla a po obou stranách osmahneme (z každé strany asi 2 minuty). Poté steaky z lososa přesuneme do pekáčku, osolíme bylinkovou solí, posypeme tymiánem a v troubě při 80 °C dopékáme asi 12 minut. Mezitím si připravíme pórkové zelí. Větší pórek očistíme, dobře omyjeme a nakrájíme na drobnější nudličky. Na pánvi se zbylým máslem jej osmahneme (asi 3 - 4 minuty) a poté na mírném ohni a za častého míchání podusíme doměkka. Vodu nepřidáváme. Pórek nezapomeneme osolit. Steaky z lososa rozdělíme na talíře, přidáme pórkové zelí a bramborovou přílohu. Lze volit brambory vařené, opékané, bramborovou kaši či krokety.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s pórkovým zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena