Porce lososa s kůží očistíme, osolíme, opepříme bílým pepřem, zakapeme olejem a necháme v chladu odležet.
Malé brambory omyjeme, osušíme, rozkrojíme na poloviny a v míse promícháme se solí, pepřem a olejem. Potom brambory v jedné vrstvě rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme dozlatova.
Oloupanou šalotku nasekáme najemno a slaninu nakrájíme na tenké proužky. V hluboké pánvi na malém množství oleje orestujeme slaninu, přidáme cibulku a jakmile zesklovatí, vmícháme fazolky. Vše krátce opečeme, podlijeme vínem a podusíme asi 5 minut, dokud se alkohol neodpaří. Poté ke směsi vmícháme upečené brambory a uchováme na teple.
Připravíme si odležené porce lososa. Na rozehřátém oleji pečeme filety při střední teplotě nejdříve kůží dolú, dokud nebude křupavá a maso z boku nezbělá asi do 1/3 výšky filetu. Poté lososa otočíme a dopečeme asi daších 5 - 7 minut.
Lososa rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme bramborovou směsí s fazolkami a ihned podáváme.
Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem
Recept na jemnou rybí polévku s kořenovou zeleninou a kousky lososa. Rybu lze zaměnit i za kapra či jinou bílou rybu podle toho, která nám chutná.

Kapr v hlavní roli: Tradiční i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!

Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena