Lososové maso (naporcované kostky) necháme rozmrazit a pak rozkrájíme na kousky. Maso se drobí, ale snažíme se jej nakrájet na stejně velké kostky. Zakápneme citronem. Lososa dáme do misky, kam vmícháme připravenou marinádu. Lososa necháme nasáknout chuť marinády - odložíme alespoň na hodinu do lednice.
Marináda: Nejdříve si jednu malou oloupanou cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky a osmahneme ji na lžičce olivového oleje. Stačí dorůžova. Cibulku necháme vychladnout, dáme do mističky společně s kari, majoránkou a lžičkou oleje. Dobře promícháme.
Lososa připravujeme krátce na rozehřáté pánvi s tenkým plátkem másla. Za stálého míchání restujeme, až je maso měkké. Ke konci přidáme na kolečka nakrájené olivy, které společně s lososem na kari prohřejeme. Až nakonec podle chuti osolíme.
Lososa s olivami na kari ihned po přípravě podáváme - s pečivem, bramborovou přílohou nebo jen tak. Talíř můžeme dozdobit olivami, čerstvou cibulí a posypat kari kořením. Recept je určen na 2 menší porce. S přílohou ale bez problémů zasytí.