Losos s olivami na kari

Netradičně připravené maso z lososa. Trochu orientální příchuť ozvláštněná typickou vůní oliv.


4.029x
20 min
1×

Ingredience

1 plátekmáslo
15 kszelené olivy bez pecek
300 glosos (kostky)

marináda

1 lžičkamajoránka
2 lžičkyolivový olej
1 ksmalá cibule
1 lžičkaindické kari

podle chuti

citron
mořská sůl

na ozdobu

olivy
čerstvá cibule

Postup přípravy

Lososové maso (naporcované kostky) necháme rozmrazit a pak rozkrájíme na kousky. Maso se drobí, ale snažíme se jej nakrájet na stejně velké kostky. Zakápneme citronem. Lososa dáme do misky, kam vmícháme připravenou marinádu. Lososa necháme nasáknout chuť marinády - odložíme alespoň na hodinu do lednice. Marináda: Nejdříve si jednu malou oloupanou cibuli nakrájíme na co nejmenší kostičky a osmahneme ji na lžičce olivového oleje. Stačí dorůžova. Cibulku necháme vychladnout, dáme do mističky společně s kari, majoránkou a lžičkou oleje. Dobře promícháme. Lososa připravujeme krátce na rozehřáté pánvi s tenkým plátkem másla. Za stálého míchání restujeme, až je maso měkké. Ke konci přidáme na kolečka nakrájené olivy, které společně s lososem na kari prohřejeme. Až nakonec podle chuti osolíme. Lososa s olivami na kari ihned po přípravě podáváme - s pečivem, bramborovou přílohou nebo jen tak. Talíř můžeme dozdobit olivami, čerstvou cibulí a posypat kari kořením. Recept je určen na 2 menší porce. S přílohou ale bez problémů zasytí.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s olivami na kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena