Losos s limetkou

Losos s limetkou pro zvláštní příležitost. Recept slavnostní a zároveň obzvlášť snadný.


3.365x
30 min

Postup přípravy

Rybu nakrájíme na plátky, vložíme do mísy a pokapeme šťávou vymačkanou z jedné limetky. Lososa posypeme mletým pepřem a mírně osolíme.

V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme oloupaná a nakrájená kolečka česneku. Orestujeme a po pár minutách česnek z oleje vyjmeme.

Do mělké misky nasypeme cizrnovou mouku, rybu v ní obalíme a poté rychle opečeme na rozpáleném česnekovém oleji. Stačí pár minut.

Hotovou rybu vyjmeme a přebytečný tuk odsajeme ubrouskem. Porce rozdělíme na talíře, ozdobíme čerstvě nasekanou petrželkou a saturejkou. Zbylou půlku limetky nakrájíme na plátky a lososa kolečky ozdobíme, nakonec posypeme osmaženými plátky česneku.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s limetkou

Zpět na recept