Porce z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a olejem. Necháme v chladu krátce rozležet.
Potom rybu vložíme do pečícího sáčku podlijeme 2 lžícemi vody, fólii uzavřeme, propícháme a pečeme při 195 °C přibližně 10 - 15 minut. Hotovou rybu uchováme na teple a výpek použijeme pro přípravu omáčky.
Na oleji prohřejeme usekaný nakládaný pepř, přilijeme víno, které za stálého míchání necháme odpařit. Přidáme vypečenou šťávu z lososa, několik lžic vývaru a nakonec šťávu zahustíme smetanou. Omáčku můžeme podle oblíbenosti ochutit špetkou tymiánu.
Lososa rozdělíme na porce, přelijeme jemnou pepřovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je brokolice dušená na másle a pečené brambory.