Losos s jemnou pepřovou omáčkou

Recept na velmi chutného lososa, kterého připravujeme v pečících sáčcích a podáváme s jemnou pepřovou omáčkou.


4.722x
35 min

Ingredience

3 lžícesmetana
2 lžícebílé víno
2 porcelosos bez kůže

podle chuti

sůl
1 špetkadrcený tymián
1-2 lžičkynakládaný zelený pepř

podle potřeby

4-5 lžicvývar
olivový olej
limetková šťáva

Postup přípravy

Porce z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a olejem. Necháme v chladu krátce rozležet.

Potom rybu vložíme do pečícího sáčku podlijeme 2 lžícemi vody, fólii uzavřeme, propícháme a pečeme při 195 °C přibližně 10 - 15 minut. Hotovou rybu uchováme na teple a výpek použijeme pro přípravu omáčky.

Na oleji prohřejeme usekaný nakládaný pepř, přilijeme víno, které za stálého míchání necháme odpařit. Přidáme vypečenou šťávu z lososa, několik lžic vývaru a nakonec šťávu zahustíme smetanou. Omáčku můžeme podle oblíbenosti ochutit špetkou tymiánu.

Lososa rozdělíme na porce, přelijeme jemnou pepřovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je brokolice dušená na másle a pečené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s jemnou pepřovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká