Vaření.czReceptyLosos s jemnou pepřovou omáčkou

Losos s jemnou pepřovou omáčkou

Recept na velmi chutného lososa, kterého připravujeme v pečících sáčcích a podáváme s jemnou pepřovou omáčkou.


4.722x
35 min

Ingredience

3 lžícesmetana
2 lžícebílé víno
2 porcelosos bez kůže

podle chuti

sůl
1 špetkadrcený tymián
1-2 lžičkynakládaný zelený pepř

podle potřeby

4-5 lžicvývar
olivový olej
limetková šťáva

Postup přípravy

Porce z lososa bez kůže omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme limetkovou šťávou a olejem. Necháme v chladu krátce rozležet. Potom rybu vložíme do pečícího sáčku podlijeme 2 lžícemi vody, fólii uzavřeme, propícháme a pečeme při 195 °C přibližně 10 - 15 minut. Hotovou rybu uchováme na teple a výpek použijeme pro přípravu omáčky. Na oleji prohřejeme usekaný nakládaný pepř, přilijeme víno, které za stálého míchání necháme odpařit. Přidáme vypečenou šťávu z lososa, několik lžic vývaru a nakonec šťávu zahustíme smetanou. Omáčku můžeme podle oblíbenosti ochutit špetkou tymiánu. Lososa rozdělíme na porce, přelijeme jemnou pepřovou omáčkou a podáváme. Vhodnou přílohou je brokolice dušená na másle a pečené brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s jemnou pepřovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena