Vaření.czReceptyLosos s hořčicovou omáčkou

Losos s hořčicovou omáčkou

Recept na přípravu chutného a dietního lososa, kterého připravujeme v páře a podáváme s hořčicovou omáčkou, zeleninou a vařenými novými brambory.


4.843x
35 min
1×

Ingredience

2 snítkykopr
1 ksbobkový list
2 lžícecitronová šťáva
4 kuličkycelý černý pepř
400 gčerstvý losos

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

omáčka

100 glučina
150 gzakysaná smetana
mletý černý pepř
1 lžičkamletá hořčice

Postup přípravy

Porce čerstvého lososa zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Osolíme, okyselíme citronovou šťávou a zakápneme olivovým olejem. Necháme půl hodiny odležet. Máslo necháme rozpustit. Na hořčicovou omáčku smícháme lučinu se zakysanou smetanou a mletou hořčicí, osolíme a připepříme. Nyní použijeme napařovací hrnec. Vodu osolíme, přivedeme k varu a vložíme bobkový list, celý pepř a 3 snítky kopru. Necháme 2 minuty povařit a přiložíme napařovací nádobu s lososem. Přikryjeme pokličkou a dusíme v páře asi 10 minut. Záleží na velikosti porcí. Ryba zesvětlá a pustí šťávu. Tak je připravená k podávání. Lososa servírujeme s hořčicovou omáčkou, novým vařeným bramborem a čerstvou zeleninou. Podle chuti pokapeme máslem. Lososa zdobíme čerstvými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s hořčicovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena