Losos s česnekovou pastou

Losos tentokrát pěkně pálivý - díky česneku a koření s chilli.


3.86x
15 min

Postup přípravy

Lososa potřeme rozkrojeným citronem z obou stran.

Na marinádu si rozpustíme máslo, vlijeme do mističky a necháme jen trochu zchladnout. Vmícháme oloupaný a prolisovaný česnek, koření na steak s příchutí chilli a šípku. Dobře promícháme.

Česnekovou pastou ihned potřeme kostky lososa z obou stran. Musíme pracovat rychle a vše mít připravené, protože máslo rychle tuhne. Necháme stát asi hodinu, aby losos nasákl chuť koření a česneku.

Rozpálíme teflonovou pánev a lososa zprudka osmahneme. Trochu podlijeme vodou a na pár minut přikryjeme pokličkou. Lososa obracíme, zakápneme smetanou, posypeme sezamovými semínky a šťávu už necháme jen vysmahnout. Podle chuti ještě můžeme posolit, ale většinou už není třeba.

Lososa s česnekovou pastou ihned podáváme. Nejlépe chutná s bramborovou kaší.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos s česnekovou pastou

Zpět na recept