Recepty s rybou jen výjimečně obsahují omáčku. Tento je ještě více netradiční tím, že je s omáčkou ovocnou.
Hodnocení
4.0
/ 5 (9x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
olej
sůl
4 ks
podkova z lososa
omáčka
1 lžíce
citronová šťáva
2 ks
jarní cibulka
2 lžíce
máta sekaná
1 šálek
ananasový kompot
1 ks
chilli paprička
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme, potřeme z obou stran olejem a osolíme. Vložíme na rozpálený gril a pečeme zlehka 3 - 5 minut z každé strany, dokud není maso propečené.
Příprava omáčky: smícháme na kostky nakrájený ananas, jarní cibulku, chilli papričku, citronovou šťávu a nasekanou mátu. Podáváme k opečenému lososu.
Vhodnou přílohou je například chřest vařený v páře a přelitý máslem.
Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky