Losos pečený v pikantní majonéze

V troubě zapečený jemně pikantní losos s chutí koriandru a chilli. Snadný a rychlý recept vhodný i pro slavnostní příležitost.


4.817x
45 min
1×

Postup přípravy

Filety z lososa očistíme, osolíme a opepříme. Majonézu, chilli omáčku, mletý koriandr a limetkovou šťávu umícháme dohladka.

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Filety položíme (kůží dolů) na plech vyložený pečícím papírem a potřeme asi 1 cm silnou vrstvou ochucené majonézy. Lososa v majonéze zapékáme přibližně 15 minut. Doba pečení závisí na velikosti porcí a na požadovaném propečení masa.

Upečeného lososa v majonéze ozdobíme bylinkami a limetkou a podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos pečený v pikantní majonéze

Zpět na recept