Losos na zeleném kari

Vyzkoušejte snadný a rychlý recept na filety z lososa pečeného v omáčce se zeleným kari.


5.012x
35 min

Ingredience

50 mlvývar
1 lžičkahnědý cukr
160 mlkokosové mléko
1 lžíceústřicová omáčka
1.5 lžičkyzelená kari pasta
2 porcečerstvý losos s kůží

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř
limetková šťáva

Postup přípravy

Porce lososa očistíme, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Na oleji krátce orestujeme kari pastu a jakmile se rozvoní, přidáme kokosové mléko, vývar, ústřicovou omáčku, cukr a vše přivedeme k varu. Omáčku podle chuti okyselíme limetkovou šťávou a vlijeme do zapékací misky. Pak do omáčky vložíme porce lososa kůží dolů, zakryjeme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 12 - 15 minut. Upečeného lososa vyjmeme z trouby a necháme ještě asi 5 minut dojít. Porce lososa rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme kari omáčkou. Lososa na zeleném kari podáváme s jasmínovou rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos na zeleném kari

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena