Losos na víně

Recept na skvělou rybu s bylinkovým dresinkem.


4.08x
35 min

Ingredience

50 mlbílé víno
2 lžíceolivový olej
600 gfilé z lososa

zálivka

2 stroužkyčesnek
sůl
150 gmajonéza
1 lžícebílé víno
50 gkysaná smetana
3 lžícesekaný kopr

podle chuti

mletý černý pepř
mořská sůl

Postup přípravy

Lososa umyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na 4 stejné kusy. Pak lososa osolíme, okořeníme, přelijeme bílým vínem. Lososa na víně necháme v chladu asi 1 hodinu uležet. Během marinování rybu obracíme. V pánvi rozehřejeme olivový olej a kousky ryby v něm orestujeme. Smažíme asi 2 - 3 minuty z každé strany. Lososa nerestujeme déle, aby maso zůstalo ve středu šťavnaté. Během toho si připravíme dresink. Majonézu smícháme s kysanou smetanou. Přidáme sekaný kopr a prolisovaný česnek. Ochutíme vínem, solí a dobře promícháme. Dresink necháme vychladit. Lososa na víně podáváme s koprovým dresinkem a třeba dušenou rýží.
user-icon

autor rajcinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena