Losos na roštu s rozmarýnovými bramborami

Losos a brambory dochucené bylinkami.


3.913x
60 min
1×

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostičky, česnek nastrouháme, rozmarýn nasekáme.

Troubu rozehřejeme na 230 °C. Do menšího pekáčku vložíme brambory, posypeme je česnekem, rozmarýnem a zakapeme 2 lžícemi olivového oleje. Pečeme 20 minut doměkka. V hmoždíři roztlučeme zrnka pepře. Plátky lososa omyjeme, osušíme, pokapeme zbylým olejem, posypeme rozdrceným pepřem a okořeníme.

Rozehřejeme gril nebo pánev se silným dnem. Plátky lososa opékáme nejprve kůží dolů 4 minuty, poté je obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotové plátky zakryjeme fólií a odložíme.

Brambory rozdělíme na talíře, pokapeme vypečenou šťávou a servírujeme s opečeným lososem. Pokapeme olivovým olejem a zdobíme plátky citronu a snítkami rozmarýnu.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos na roštu s rozmarýnovými bramborami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská