Vaření.czReceptyLosos na roštu s rozmarýnovými bramborami

Losos na roštu s rozmarýnovými bramborami

Losos a brambory dochucené bylinkami.


3.913x
60 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
700 gbrambory
4 plátkylosos
3 lžíceolivový olej
1 lžícecelý pepř
1 špetkamletý černý pepř
1 lžícečerstvý rozmarýn

na ozdobu

4 snítkyrozmarýn
4 plátkycitron
1 lžíceolivový olej

Postup přípravy

Brambory nakrájíme na kostičky, česnek nastrouháme, rozmarýn nasekáme. Troubu rozehřejeme na 230 °C. Do menšího pekáčku vložíme brambory, posypeme je česnekem, rozmarýnem a zakapeme 2 lžícemi olivového oleje. Pečeme 20 minut doměkka. V hmoždíři roztlučeme zrnka pepře. Plátky lososa omyjeme, osušíme, pokapeme zbylým olejem, posypeme rozdrceným pepřem a okořeníme. Rozehřejeme gril nebo pánev se silným dnem. Plátky lososa opékáme nejprve kůží dolů 4 minuty, poté je obrátíme a opečeme z druhé strany. Hotové plátky zakryjeme fólií a odložíme. Brambory rozdělíme na talíře, pokapeme vypečenou šťávou a servírujeme s opečeným lososem. Pokapeme olivovým olejem a zdobíme plátky citronu a snítkami rozmarýnu. Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníky
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Losos na roštu s rozmarýnovými bramborami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena