Losos na pórku

Losos s vůní česneku a zeleninovou přílohou. Recept hotový do 30 minut bez naložení ryby.


4.357x
30 min
16×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
sůl
citron
olivový olej
sušený česnek
2 porcefilé z lososa

příloha

4 stroužkyčesnek
sůl
1 lžíceolivový olej
1 ksmenší pórek
1 ksbílá paprika

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Lososa (filé s kůží nebo bez) omyjeme, osušíme a pokapeme citronem. Česnek oloupeme, rozetřeme se solí, promícháme se lžící oleje a lososa potřeme. Z obou stran posypeme sušeným česnekem, kterým nešetříme, a necháme odležet. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej a připravíme si přílohu ze zeleniny. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, papriku zbavíme středu a semínek a nakrájíme na malé kostičky. 4 stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Vše společne osmahneme a jen trochu posolíme. Odstavíme a uchováme v teple. Pánev rozpálíme, rozehřejeme olivový olej a lososa obaleného v hladké mouce po obou stranách opečeme. Dáme mu pár minut, aby bylo maso hotové i ve středu, a to zejména máme-li silná plát lososa. Můžeme lehce podlít bílým vínem a nechat vydusit. Opečeného lososa dáme na talíře, kolem dokola posypeme pórkovou přílohou a podáváme. Přikusujeme pečivo, podáváme s brambory, rýží nebo na co máme zrovna chuť. Někdo nepotřebuje přílohu vůbec. Lososa na pórku před podáváním posypeme sušeným sýrem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Losos na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena