Naporcovaného lososa pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli uležet. Řapíkatý celer opláchneme a nakrájíme na malé kousky.
Očištěnou mrkev a polovinu hlízy celeru nakrájíme na nudličky, vhodíme do malého množství vroucí slané vody a chvíli vaříme (do změknutí). Scedíme, asi 100 ml scezeného vývaru si necháme.
Na pánvi rozpustíme máslo a kousky lososa opékáme dorůžova z obou stran. Posypeme kari kořením, pepřem a posolíme. Lososa vyjmeme a na másle usmažíme řapíkatý celer. Když začne sklovatět, přidáme k němu povařenou mrkev s kořenovým celerem. Podlijeme 100 ml vývaru, nakapeme šťávu z poloviny citronu a na zeleninu položíme osmažené kousky lososa. Společně dusíme asi 5 minut.
Pak rybu vyjmeme a k celeru s mrkví přimícháme zakysanou smetanu. Nevaříme, jen prohřejeme. Můžeme ještě dochutit kořením.
Lososa na celeru podáváme s brambory uvařenými ve slupce.