Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Recept na lososa grilovaného na cedrovém prkénku jistě ocení celá rodina. Ohromí nás výbornou chutí a vůní získanou z cedrového dřeva.


3.04x
60 min

Postup přípravy

Cedrové prkénko umístíme např. na hluboký plech na pečení, zalijeme ho vodou a ponecháme cca 4 hodiny namočené. Poté vodu vylijeme.

Z lososa odstraníme kůži. Stranu, kde byla kůže, lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. Touto stranou položíme lososa na prkénko a postup opakujeme i z druhé strany.

Gril připravíme na nepřímé grilování a prkénko s lososem umístíme doprostřed roštu. Losos je hotový za 30 - 40 minut při teplotě 200 - 220 °C. Maso získá z cedrového prkénka nezaměnitelnou a krásnou vůni.

Losos grilovaný na cedrovém prkénku chutná opravdu výborně!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Zpět na recept