Lombardská paštika

Tato lombardská paštika chutná nejen za studena. Můžeme podávat i teplé. Lombardská paštika je na 6 porcí.


3.065x
60 min

Postup přípravy

Nejdřív si oba druhy jater očistíme a odstraníme všechny pojivové tkáně a blány. Játra nasekáme na malé kousky. Česnek oloupeme a spolu s opranou petrželkou nasekáme nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme máslo a česnek s petrželkou osmahneme. Přidáme játra a opepříme. Vše restujeme jen několik minut, aby se játra důkladně zatáhla. Do jater přilijeme víno a dusíme dalších 5 - 10 minut, dokud játra nezměknou. Měkká játra vyjmeme a do výpeku vsypeme strouhanku. Promícháme a odstavíme.

Vychladlou strouhanku a játra umeleme v mlýnku na maso. Parmazán nastrouháme najemno. Do mísy vložíme játra se strouhankou a spolu s vejci, žloutky a parmazánem, solí mícháme až vznikne tužší hmota. Jeli příliš tuhá nebo suchá, zjemníme ji jednou nebo dvěma lžícemi vývaru.

Středně velkou formu vymažeme máslem a vyložíme folií na pečení a naplníme hmotou. Formu dáme do velkého pekáče s vařící vodou a necháme ji tam alespoň 30 minut, aby se paštika povařila.

Hotovou lombardskou paštiku zdobíme snítkami petrželky a podáváme teplou nebo studenou s toasty a máslem. Lombardská paštika je určená k okamžité spotřebě.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lombardská paštika

Zpět na recept