Lívanečky s ricottou

Lívanečky můžeme připravit jako samostatné hlavní jídlo nebo lahodný předkrm či dezert.


4.99x
45 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
60 hlávekcukr moučka
250 gricotta
1 lžičkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
120 hlávekhladká mouka
1 lžičkakypřící prášek do pečiva
3 ksvejce (L)

omáčka

2 lžícemed
200 gbrusinky
150 grybízová marmeláda

na ozdobu

cukr moučka
pomerančová kůra

podle potřeby

máslo na smažení

Postup přípravy

Na omáčku rozehřejeme rybízovou marmeládu a med. Přidáme brusinky (i kompotované) a za stálého míchání dusíme na mírném plameni asi 8 minut. Pak odstavíme a za občasného promíchání necháme zcela vychladnout.

Vejce vymícháme se skořicí, ricottou a oběma druhy cukru dohladka. Do těsta přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva i solí a vypracujeme hladké těsto.

Z těsta na mírně máslem vymaštěném lívanečníku usmažíme asi 16 - 20 zlatavých lívanečků.

Lívanečky servírujeme na předehřátých talířích, sypeme cukrem a přeléváme brusinkovou omáčkou. Pro potěchu oka můžeme ještě ozdobit kůrou pomeranče (spirálkou).
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívanečky s ricottou

Zpět na recept