Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík

Na tenhle recept jsem přišel, když jsem viděl v lednici ricottu blížící se k datu spotřeby a bylo potřeba jednat. Dortíky jsou po upečení jemné, vláčné a lepší než muffiny.


5.01x
60 min

Ingredience

3-5 lžiccukr
0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
0.5 hrnkumáslo
2 lžičkyprášek do pečiva
200 gricotta
1 hrnekpolohrubá mouka

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu či formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou. 

V míse smícháme mouku, kypřící prášek do pečiva a sůl. V jiné míse dohladka rozmícháme máslo, ricottu a cukr. Následně do tekuté směsi přidáme vejce a rozmícháme. Poté už přisypáváme sypkou směs a spojíme do hladké konzistence. 

Těsto přesuneme do připravené formy a pečeme 40 - 50 minut. Zda jsou dortíky upečené, zjistíme zapíchnutím dřevěné špejle. Pokud je špejle čistá a bez nalepených kousků, máme upečeno. Po upečení necháme ricottový piškotový dortík 15 minut vychladnout.

Tip: Do těsta lze přidat vanilkový, citronový nebo jakýkoliv extrakt. Já místo těchto extraktů používám citronovou polevu na pokrytí dortíků. (1 velká lžíce horké vody, 1 velká lžíce citronové šťávy a 100 g moučkového cukru).

Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík podle chuti podáváme.
user-icon

autor biosongio


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ricotta poundcake - ricottový piškotový dortík

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Žádná
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.