Plněná vepřová rolka

Recept na pečenou roládu z vepřové krkovice, kterou naplníme ochuceným sýrem ricotta a sušenými rajčaty.


4.618x
90 min

Postup přípravy

Vepřovou krkovici bez kosti očistíme, upravíme do plátu a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.

Připravíme si náplň. Pažitku jemně usekáme a okapaná sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Toastový bílý chléb zbavíme kůrek a střídky rozdrobíme. Sýr ricotta prošleháme s vejci, vmícháme rozdrobený toastový chléb, sušená rajčata a pažitku. Náplň ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem. Náplň do vepřové rolky necháme asi 15 minut odležet.

Plát masa zlehka potřeme bazalkovým pestem a poklademe náplní. Maso svineme do rolády, zajistíme nití (jehlami) a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova.

Potom plněnou vepřovou roládu přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

Plněnou vepřovou rolku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná vepřová rolka

Zpět na recept