Plněná vepřová rolka

Recept na pečenou roládu z vepřové krkovice, kterou naplníme ochuceným sýrem ricotta a sušenými rajčaty.


4.618x
90 min

Ingredience

700 gvepřová krkovice bez kosti

podle potřeby

olej
vývar
bazalkové pesto

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

náplň

2 ksvejce
200 gsýr ricotta
1 špetkasušený česnek
4 ksbílý toastový chléb
1 hrstčerstvá pažitka
4 kssušená rajčata v oleji

Postup přípravy

Vepřovou krkovici bez kosti očistíme, upravíme do plátu a zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.

Připravíme si náplň. Pažitku jemně usekáme a okapaná sušená rajčata nakrájíme na malé kousky. Toastový bílý chléb zbavíme kůrek a střídky rozdrobíme. Sýr ricotta prošleháme s vejci, vmícháme rozdrobený toastový chléb, sušená rajčata a pažitku. Náplň ochutíme solí, pepřem a sušeným česnekem. Náplň do vepřové rolky necháme asi 15 minut odležet.

Plát masa zlehka potřeme bazalkovým pestem a poklademe náplní. Maso svineme do rolády, zajistíme nití (jehlami) a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova.

Potom plněnou vepřovou roládu přendáme do pekáčku, podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna pečeme v předehřáté troubě asi při 180 °C doměkka. Během pečení maso přeléváme vlastní šťávou a podle potřeby podléváme vývarem.

Plněnou vepřovou rolku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborem nebo rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná vepřová rolka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena