Výborné lívanečky z nekynutého těsta. S jahodami budou chutnat hlavně dětem.
těsto | |
---|---|
2 lžíce | cukr |
1 špetka | sůl |
1 ks | vejce |
1 hrnek | kefír |
0.5 hrnku | polohrubá mouka |
1 lžička | jedlá soda |
náplň | |
2 lžíce | cukr |
6-8 ks | jahody |
250 g | tvaroh |
na ozdobu | |
jahody |
Jahody očistíme a rozmixujeme s cukrem. Jahodovou kaši promícháme s tvarohem. Z kefíru, mouky, vejce a cukru umícháme těsto. Vmícháme do něj špetku soli a lžičku jedlé sody. Na pánvi nebo lívanečníku rozehřejeme olej a usmažíme malé lívanečky. Smažíme z obou stran. Lívanečky zdobíme jahodovým tvarohem, kousky čerstvých jahod a teplé podáváme.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena