Lívance s povidly

Osvědčený recept na oblíbenou sladkou delikatesu.


2.217x
45 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
400 mlmléko
0.5 kostkydroždí
150 ghladká mouka

na ozdobu

kakao
cukr moučka

náplň

200 gpovidla

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

V mléce rozmícháme hladkou mouku, přidáme vejce, rozdrobíme kostku droždí a přidáme špetku soli. Vše metličkou společně promícháme. Těsto postavíme do tepla a za občasného promíchání necháme asi 2 hodiny odstát. Nakynuté těsto smažíme na lívanečníku na oleji po obou stranách dozlatova. Usmažené lívance namažeme povidly a přiklopíme dalšími lívanci. Lívance s povidly můžeme posypat cukrem moučka, kakaem a případně ještě vylepšíme zakysanou smetanou nebo čerstvým ovocem. Lívance podáváme teplé jako neodolatelný sladký pokrm.

Pokrmy provoněné povidly: Plněnými buchtami to zdaleka nekončí!

Povidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.

Pokrmy

Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková

Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.

Vrhněte

user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lívance s povidly

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena