Lívance bez kynutí

Rychlé lívance potřené marmeládou a ozdobené sladkou šlehačkou.


4.7496x
25 min
72×

Postup přípravy

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky i rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.

Mezitím rozehřejeme olej. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, které po obou stranách smažíme dozlatova.

Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance (asi 24 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany.

Cukr ke smetaně můžeme přidat i vanilkový nebo skořicový, lívance tak získají jinou chuť.

Vyzkoušejte také:




Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lívance bez kynutí

Zpět na recept